۱۳۸۹ مهر ۱۸, یکشنبه

گريپ فروت و بیماری لثه

به گزارش پايگاه اينترنتي بي‌بي‌سي نيوز، محققان دريافتند مبتلايان به بيماري لثه كه به مدت دو هفته روزانه دو عدد گريب فروت مي‌خورند خونريزي از لثه‌هاي آنها كاهش قابل توجهي پيدا مي‌كند.

محققان علت اين تاثير را ناشي از افزايش ميزان ويتامين سي خون مي‌دانند كه به التيام زخمها و كاهش آسيب ناشي از مولكول‌هاي راديكال آزاد پايدار كمك مي‌كند.

تحقيقات دانشگاه فردريش شيلر در آلمان در مجله ''?Dental Journal? ? ''British?منتشر شده است.

بررسي تعدادی بيمار مبتلا به بيماري مزمن لثه نشان داد مصرف گريپ فروت تاثير مثبتي در سيگاريها و غيرسيگاريها دارد.

نتايج اين تحقيق بيانگر آن است كه ميزان كافي ويتامين سي در خون به التيام زخمها كمك مي‌كند.

سيگار يك عامل شناخته در افزايش خطر بيماري لثه محسوب مي‌شود.

در اين مطالعه ميزان ويتامين سي خون سيگاریها كمتر از غيرسيگاريها بود. مصرف دو گريپ فروت در روز ميزان پلاسما ويتامين سي را در تمام شركت‌كنندگان افزايش داد.

در سيگاريها اين ميزان تقريبا دو برابر افزايش يافت، اما از آنجا كه سيگاريها قبل از شروع مطالعه ويتامين سي خونشان كمتر غيرسيگاريها بود بعد از پايان تحقيق نيز كمتر از غيرسيگاريها ويتامين سي در خون خود داشتند.

علت ارتباط ميان استعمال دخانيات با ميزان پايين تر ويتامين سي مشخص نيست. احتمالا سيگار نحوه سوخت و ساز ويتامين را در بدن تغيير مي‌دهد يا شايد به اين علت است كه رژيم غذايي سيگاريها كمتر سالم است.

دكتر گوردون واتكينز مشاور علمي انجمن دندان پزشكي انگليس مي‌گويد بيماري لثه مشكل مهمي در اين كشور محسوب مي‌شود.

بسياري از افراد به بيماري صعب العلاج لثه مبتلا هستند كه مهمترين علت از دست دادن دندانها در بزرگسالان است.

داشتن يك رژيم غذايي متعادل و سالم مقدار ويتامين سي مورد نياز بدن را تامين مي‌كند.

با اين حال بدن قادر به ذخيره مقادير اضافي ويتامين سي نيست به همين خاطر مصرف ويتامين سي بايد ادامه دار باشد.



به شركت‌كنندگان در اين مطالعه توصيه شد بلافاصله بعد از خوردن ميوه گريپ فروت دندانهايشان را مسواك نزنند.

مركبات اسيدي هستند و مي‌توانند ميناي دندان را تضعيف كرده و در برابر پوسيدگي آسيب پذير كنند.





هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر